sobota 21. septembra 2013

Nakupovanie = pre mnohých potešenie , pre niektorých nočná mora ...

Nakupovanie = pre mnohých potešenie , pre niektorých nočná mora ...



Nakupovanie , pre mnohých len obyčajný povrchný pojem . Iba  slovo ktorým sa zaoberať nechcú , kedže pre mnohých ľudí je to len viac menej nepríjemná rutina. Pre mnohých , no pre ľudí s nekonfekčnou veľkosťou  či disproporčnou postavou je to boj . Doslova vojna o to ,vyzerať dobre. Veď nie na darmo sa vraví , že šaty robia človeka a predsa každý sa chce cítiť pekne a žiadane a k tomu dopomáhajú práve šaty.

Tak si poviete , no aký problém , pôjdem do obchodu , veď tam sa už dnes dá kúpiť kadejaký módny výstrelok . Áno dá , no iba tak do veľkosti XL aj to je diskutabilná miera  v ponímaní výrobcov. Teda bežné obchody  jednoducho neprichádzajú do úvahy. A teraz čo ? Nuž v takej malej krajine veľa vody/módy nenamútime.

Ale veď predsa jestvuje aj internet a tak som hľadala . No skončilo to iba pri hľadaní , pretože evidentne predajcovia na tunajšom trhu žijú v domnení , že ženy ktoré majú kilá naviac musia byť vo vekovej kategórii 5O a viac rokov . Teda aspoň takto vyzerá ich ponuka , ako keby mladé dievčatá s pár kilami navyše nemali nárok sa pekne obliecť.

Našlo sa pár zahraničných stránok s celkom slušnou paletou výberu , ALE nie vždy je jednoduché nakupovať zo zahraničia. Je to nákup naslepo často-krát s vysokým  poštovným ,ktoré ľudí zvykne odrádzať . No Ten pocit chcieť sa konečne sám v niečom páčiť je silnejší a tak to riskujeme .

Nič iné nám ani neostáva ,  pretože predajcovia na nás zabúdajú . Preto keď uvidíte niekde mladú ženu v nie práve vkusnom oblečení a mierne moletnejšiu vedzte že nie vždy je to tým , že sa zanedbáva. Nakupovanie alebo snaha o to je pre nás večný boj a vyhrať nad ním nie je vôbec jednoduché. Nuž možno aj Slovensko raz bude pripomínať takú Ameriku a v tomto ohľade krajinu neobmedzených nákupných možností vo všetkých veľkostiach . 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára