piatok 8. marca 2013

Miss plus size .


Miss plus size .

V prvom rade by som chcela všetkým ženám popriať len to najlepšie k dnešnému sviatku. Prežite ho krásne, v láske a pokoji.
Teraz k téme. Miss? Čo si pod týmto slovom predstaví takmer každý človek? Predsa súťaž najkrajších žien v danej krajine. Všetky sú dokonale upravené a merítkom ich krásy je to, ako blízko sa dokážu priblížiť k ideálnym mieram 90-60-90.

Našťastie nie som jediná, ktorá si myslí, že nejaký všeobecný ideál krásy neexistuje tak, ako sa ho snažia prezentovať dievčatá na klasickej Miss. Na svete sa očividne našlo viac ľudí, ktorí mali rovnaký názor ako ja. Slovo dalo slovo a dnes tu máme súťaže krásy aj pre moletky.

V niekom možno už len tento samotný fakt vyvoláva zdesenie. Veď ako sa môže osoba, ktorá má pár kíl navyše, snažiť súťažiť v takejto súťaži? Len málo ľudí si však uvedomuje, že aj takéto ženy sú krásne a rovnako chcú, aby ich takto bralo aj okolie.


Vo svete sú tri takéto súťaže, ktoré sa tešia mimoriadnej obľube. Sú to  napríklad Miss Plus America, Miss Brasil Plus Size ,Miss Curvy France   Miss Plus Size United Kingdom. Dať takýmto súťažiam lesk a noblesu však podľa mňa nebolo vôbec jednoduché. Organizátori museli dokázať verejnosti, že aj takéto ženy sú krásne a zaslúžia si obdiv. Problém bol mnohokrát aj v nich samotných. Jednoducho, žena, ktorá má viac kíl, si často sama nevedela predstaviť, že by sa mala prechádzať po móle ako tie chudé dievčatá, ktoré vidia v televízii. O promenáde v plavkách už ani nehovorím. Našli sa však prvé odvážne a dnes sa tieto súťaže v dcérskych krajinách tešia veľkej obľube. Ženy si uvedomili, že tam nebudú žiadne iné chudé dievčatá, ale iba moletky. Tieto súťaže sa odvysielali aj v televízii, takže to videli aj mnohé iné ženy,  ktoré nenabrali odvahu na to, aby sa samy prihlásili. Uvedomili si však, že sa nemajú za čo hanbiť.  

Neostáva nám nič iné len čakať, kedy sa aj u nás, prípadne v Čechách, usporiada podobné podujatie. Podľa mňa je to však veľmi otázne. Neviem si  predstaviť, ako by tento fakt prijala spoločnosť. Mnohí by sa nad tým pohoršovali a prišlo by im to možno až nechutné. Predovšetkým sa netreba báť! Snáď sa aj u nás niečo také raz zorganizuje a ukáže, že krása má veľa podôb. Vtedy, verím všetky sebavedomé moletky, dajú o sebe vedieť a nebudú ostávať v pozadí ako nejaké sivé myšky. Kedže aj u nás behá po uliciach veľa moletiek, určite by to bolo prospešné a aj tie menej sebavedomé by nabrali odvahu vyjsť z úzadia. Bola by to skvelá príležitosť ukázať svetu, že aj my sme krásne. Je dôležité, aby sme si to uvedomili!
Miss Plus Size United Kingdom 2012


Miss Brasil Plus Size 2012
Miss Curvy France 2013


0 komentárov:

Zverejnenie komentára