pondelok 4. marca 2013

Popoluška si splnila americký sen...





Popoluška si splnila americký sen...

Len málo kto by nepoznal známu americkú hviezdu Oprah Winfrey. Dnes si každý pod týmto menom predstaví kyprú a úspešnú Afroameričanku , ktorú Amerika miluje. 

V živote to nemala ľahké, sama tvrdí, že pochádza z chudobných pomerov. Už v 14 porodila a následne po tom ju začal vychovávať jej prísny otec. Otec, ktorý ju nútil čítať knihy . Vtedy sa jej to síce nepozdávalo , no ako dnes sama hovorí , práve to bola jej vstupenka do veľkého sveta. Život jej medzi tým uštedril mnoho rán , no ona im nepodľahla , šla si ďalej za svojím cieľom.

Jej kariéra sa začala v malom rádiu , kde robila hlásateľku , neskôr začala pracovať v talk-show  AM Chicago a kto by to povedal , zaznamenala obrovský úspech . Neskôr túto šou premenovali na The Oprah Winfrey Show.  Dnes má tento program obrovskú sledovanosť. 

Nebolo to všetko také ľahké , keďže podľa výskumov , s ktorými som sa minule stretla na internete , ľudia nechcú vidieť moletné ženy na obrazovkách . V chudých ženách nevyvolávajú žiadne emócie a v moletných skôr zanechávajú pocit , že takto vyzerať nechcú . No ona to dokázala , získala si priazeň divákov  a šla si za svojím snom. Ľudí nenechala chladnými jej obrovská charizma . Tvrdo si presadzovala svoje názory a nikdy sa nepodceňovala . NIKDY! Ani sa nad tým nepozastavovala a práve to bolo koreňom jej úspechu . 


Všetky by sme si od nej mali brať príklad. Nezáleží na tom ako vyzeráme , ale čo je v nás a ako to dokážeme predať. Musíme si najprv začať veriť samé , že zvládneme všetko , čo si zaumienime . Keď si samé neveríme , tak potom ako nám má veriť okolie ?  Ju dnes svet miluje , ľudia by dali čokoľvek , len kvôli tomu, aby sa dokázali stretnúť z týmto fenoménom menom Oprah.
Dnes publikuje aj knihy, zbiera jedno ocenenie za druhým a je úspešná a hlavne šťastná . Nikdy sa nezamýšľala nad tým, ako vyzerá , ale nad tým, aká je osobnosť . Uvedomovala si , aké je dôležité  vzdelanie , ktoré je kľúčom k úspechu.


Mala by byť vzorom pre nás . My tiež dokážeme, čo chceme , stačí si jednoducho ísť za svojím cieľom . Nik netvrdí , že výsledky a úspech sa hneď dostavia . Raz to však príde , aj keď tomu bude predchádzať množstvo neúspechov a pádov. Nás to však nesmie odradiť , musíme pracovať na svojom sne  a nie iba snívať .


0 komentárov:

Zverejnenie komentára