sobota 15. februára 2014

Spoločenský status: moletka


Každý človek ma určité postavenie v spoločnosti . Či už je niekto predavač alebo právnik , tak aj jedno aj druhé je potrebné. Nikdy som nikým neopovrhovala a vždy som sa snažila mať každého v úcte. Nie vždy to však bolo ľahké , pretože každý človek je určitá individualita.

Súčasná doba je však príliš komerčná . Každý chce byť bohatým a úspešným . Firmy ktoré predávajú svoje produkty si vyberú chudú ženu , lebo tá predáva. Chcete sa zamestnať ako predavačka v obyčajnej parfumérie ? Smola , nie ste dostatočne pekná a chudá , veď kto by si kúpil parfém od „škaredej“ ženy s pár kilami navyše. Ste mladá a štýlová , logicky snom každej ženy je pracovať v módnej oblasti , nuž ale firma ktorá ani len nevyrába vašu veľkosť si vás väčšinou ako svoju zamestnankyňu asi nevyberie.

Je to tak. V poslednej dobe sa v médiách dosť písalo o šikanovaní lesieb a gayov. Títo jasne bojujú za svoje práva. Líšia sa , plne si to uvedomujú a chcú mať rovnaké práva ako majú „obyčajný“ ľudia. Ale čo zmôžu ženy , ktoré sú často krát šikanované kvôli svojej postave. Spojiť sa a protestovať? Úprimne , myslím si , že by to nemalo nejaký efekt.

Je to v samotných ľuďoch a ich zmýšľaní , jednoducho čo nie je dokonalé sa snažia v spoločnosti nevidieť. Aj keď je to hodnotné a prínosné ,ale nie je to oku lahodiace. Pokiaľ spoločnosť nezmení svoj postoj ,tak  stále budeme iba ženy , ktoré budú mať v spoločnosti na čele nálepku s nápisom moletka , ktorá je síce fajn ALE. Vždy tam bude to ale , pokým si ľudia neuvedomia , že pokiaľ je v reklame pekná žena , ten samotný produkt s nej neurobí jej kópiu . To bol prirodzene iba príklad.

Píšem tu o zmene v myslení ľudí. Ale každý by mal začať sám od seba. Pretože tam vedie cesta. Keď budeme premýšľať racionálne a naše postoje nebudú ovplyvňované tým , čo si o nás naše okolie pomyslí . Možno raz bude spoločnosť uvedomelá , ale začať treba od seba. :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára