streda 3. apríla 2013

Jediná fotka spôsobila revolúciu !

 Dnes platí , že kto nie je na sociálnej sieti ako by ani nejestvoval . Ľudia tam o sebe prezrádzajú rôzne informácie a zdieľajú ich spoločne so svojimi priateľmi. Presne to isté urobila aj štokholmská študentka  Linda Maria Nilsson , keď dala na sociálnu sieť svoju fotku v bikinách .

Táto fotografia spôsobila revolúciu.

  



Poviete si , veď na tom nič nie je  ? Omyl! Toto dievča sa nehanbilo za to ako vyzerá , a aj napriek tomu že má veľkosť 44-46 tak sa nemala (podľa jej slov)  za čo hanbiť . Pokladá svoje telo za krásne , pretože sa páči sama seba . Veď na čo sa skrývať , nie sme predsa nijako choré ani nič podobné! Ubehol týždeň  a fotka má 70 000 like  ! Skonštatovala že ju táto reakcia šokovala , vraj jej mnohý ľudia píšu  a  obdivujú . Nájdu sa však aj takí , ktorí jej píšu nech si pozrie fotky dievčat   ktoré majú 50kg a podľa ich názoru sa má  za čo hanbiť. 

Vo mne to však vyvolalo obdiv. Veď pre čo by sa mala schovávať  či niečo podobné . Plne si uvedomuje  že je krásna a sebavedomá . Pokladá niekto zdravé sebavedomie za niečo zlé ? Žijeme asi v zlej spoločnosti . Ona vytŕčala z radu a nehanbila sa . Možno pre to ju niektorí zatracovali . Veď ako si dovolila uverejniť niečo , čo nespadá do“ všeobecného ideálu krásy ?!“ Uverejnila to práve kvôli tomu  že nespadá do tohto  zlého spoločenského ideálu . Chcela ukázať  že žiaden ideál ani nejestvuje , vytvorili si ho ľudia umelo  lebo ľudia potrebujú mať vždy nejaký idol. No nie vždy to je zdravé .

Mne príde choré keď v spoločnosti počujem ako sa medzi sebou rozprávajú super štíhle dievčatá , akú majú "slaninu" na bruchu . Vtedy sa len v duchu pousmejem : “čo by asi povedali tieto dievčatá,  keby mali moju "slaninu" a bruchu ? “ Myslím, že by skončili v blázinci, no ja zatiaľ žijem doma . Nepokladám to za žiadnu tragédiu. Iba pre to, že nemám super štíhle brucho predsa neznamená , že na dovolenke pri mori budem chodiť zahalená od hlavy po päty! 

Nehanbime sa ! Uvedomme si, že každá sme iná a každá sme krásna. Nech už vyzeráme akokoľvek! Pretože v prvom rade sa musí naše telo páčiť nám samým a až potom ho budú tak isto vnímať aj ľudia navôkol . Ja sa k nej tiež vrelo pripájam , predsa sa nemám za čo hanbiť . Všetko to je v našej hlave....
Síce to nie je taká fotografia , akú pridala Linda  , ale žiaľ inú nemôžem nájsť.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára